remont-synoi-hilky-stolychnoho-metro-rozpochato-demontazh-tuneliu-demiivska-lybidska

Ремонт "синьої гілки" столичного метро: розпочато демонтаж тунелю "Деміївська" – "Либідська"

 • 24485 переглядiв

На будівельному майданчику між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" у Києві розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів.

У Києві на будівельному майданчику між станціями метро "Деміївська" – "Либідська" розпочато демонтаж залізобетонних тюбінгів. Про це повідомляє КМДА із посиланням на "Київський метрополітен", передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, для прискорення виконання робіт, спеціалісти провели часткове розкриття тунелю, а саме створили  технологічний отвір для транспортування назовні демонтованого колійного бетону і подання необхідних матеріалів.

В КМДА вказали, що відновлювальні роботи на будівельному майданчику проходять у цілодобовому режимі. Зокрема, фахівці розробляють котлован з кріпленням третього ярусу, очищають залізобетонні поверхні  та видаляють демонтований бетон. Крім того, проводять хімічне закріплення ґрунтів затунельного масиву, підготовку поверхні тунелю для додаткового підсилення.

В КМДА нагадали, що попередні висновки науково-дослідної судово-експертної установи свідчать, що причиною деформації тунелю між станціями "Деміївська"-"Либідська" стали неякісні проєктні рішення та будівельно-монтажні роботи спорудження конструкції тунелю цієї ділянки.

"Нині дослідження триває. Остаточні висновки будуть після повного розкриття тунелю та проведення додаткових обстежень", - йдеться у повідомленні. 

Відновити рух поїздів "синьою" лінією метро планують до кінця літа 2024 року.

Доповнення 

Як повідомляли в компанії "Автострада", попередньо, роботи над відновленням перегінного тунелю між станціями столичного метро "Деміївська" та "Либідська" планують завершити восени 2024 року.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Суд зняв електронний браслет з митрополита УПЦ МП Павла

     • 17481 переглядiв