zapobihty-shatdaunu-u-ssha-opryliudneno-dvopartiinyi-dokument-pro-finansuvannia-na-sumu-11-mln-dol

Запобігти шатдауну: у США оприлюднено двопартійний документ про фінансування на суму 1,1 млн дол

 • 26415 переглядiв

Конгрес США оприлюднив двопартійний пакет видатків на суму 1,1 трильйона доларів для фінансування оборони, внутрішньої безпеки та інших програм, щоб запобігти частковому закриттю уряду.

У конгресі США надали пакет заходів про витрати на оборону, внутрішню безпеку та інші програми в розмірі 1,1 трильйона доларів. Тепер у законодавців залишилося менше двох днів, щоб запобігти частковому призупиненню роботи держустанов (шатдаун). Про це пише Voice of America і передає УНН.

Деталі

Лідери Конгресу вранці в четвер оприлюднили двопартійний документ про витрати на оборону, внутрішню безпеку та інші програми в розмірі 1,1 трильйона доларів. Голосування щодо нього відбудеться в п'ятницю, 22 березня. Якщо Сенат не ухвалить законопроєкт вчасно, близько 70% федерального уряду закриється о 12:01 у суботу.

Раніше цього місяця Конгрес ухвалив окремий пакет витрат, який профінансував іншу частину федерального уряду до кінця фінансового року 30 вересня. Щойно другий пакет витрат буде підписано, він усуне будь-яку загрозу закриття уряду до початку нового фінансового року в жовтні.

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер висловив сподівання, що Конгрес зможе запобігти шатдауну, якщо демократи та республіканці співпрацюватимуть.

Спікер Палати представників Майк Джонсон назвав пакет заходів серією перемог республіканців: від збільшення видатків на оборону і безпеку кордонів до припинення фінансування головного агентства ООН з надання гуманітарної допомоги палестинцям у секторі Газа.

Повідомляється, що представлений у четвер текст доповнює деталі принципової угоди між Джонсоном і Шумером.

Цей закон про асигнування на 24 фінансовий рік є серйозним зобов'язанням щодо зміцнення нашої національної оборони

- сказав Джонсон у заяві, опублікованій разом із текстом закону.

Джо Байден уже дав зрозуміти, що підпише пакет витрат "негайно", щойно він потрапить до нього на стіл, але все ще залишаються деякі законодавчі перешкоди.

Нагадаємо

У Конгресі США обговорюють різні механізми надання додаткової допомоги українцяме, включно з використанням заарештованих активів російських олігархів, наданням зброї та гуманітарної допомоги окремо або в пакеті, а також можливістю надання кредитів.

Ігор Тележніков

Новини Світу