za-dva-roky-dii-voiennoho-stanu-zrosla-kilkist-pratsevlashtovanykh-osib-z-invalidnistiu--3

За два роки дії воєнного стану зросла кількість працевлаштованих осіб з інвалідністю

 • 29379 переглядiв

У 2023 році на 72 380 підприємствах працевлаштовано понад 403 тисяч осіб з інвалідністю.

Протягом періоду воєнного стану в Україні збільшилася кількість працевлаштованих осіб з інвалідністю. Про це повідомив Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, пише УНН.

Деталі

У 2023 році на 72 380 підприємствах, що використовують найману працю від 8 і більше осіб, працевлаштовано понад 403 тисяч осіб з інвалідністю.

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю у відповіді на запит заступника голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Вадима Струневича повідомив, що кількість працюючих осіб з інвалідністю, збільшилась на 0,1% (на 297 осіб) у порівнянні з минулим роком за аналогічний період, незважаючи на зменшення кількості облікованих підприємств.

З урахуванням того, що понад 86,7% осіб із інвалідністю (на початок 2023 року) мають 2 або 3 групу інвалідності, проблема зайнятості для цих груп населення стає однією з найбільш актуальних та важливих. Для сприяння їхній економічній самостійності Верховна Рада України прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо верифікації відомостей в окремих системах та реєстрах" №3191-ІХ.

Цей закон встановив механізм обміну даними про осіб із інвалідністю, які можуть знайти працевлаштування, між Фондом соціального захисту осіб та Державною службою зайнятості.

Нагадаємо

Відтепер роботодавці можуть отримати державну компенсацію через портал "Дія" за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

В Україні збільшили компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО і ВПО з інвалідністю27.12.23, 21:59 • [views_0]

Ірина Колеснік

Суспільство