yes-naiblyzhchymy-dniamy-pererakhuie-ukraini-shche-15-mlrd-yevro-makrofinu-fon-der-liaien

ЄС найближчими днями перерахує Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну - фон дер Ляєн

 • 60889 переглядiв

ЄС невдовзі надасть Україні останні 1,5 мільярда євро на 2023 рік за програмою макрофінансової допомоги, що підтвердила президент ЄК Урсула фон дер Ляєн.

Європейська комісія найближчим часом надасть Україні ще 1,5 мільярда євро за програмою макрофінансової допомоги на 2023 рік. Про це оголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції за підсумками саміту ЄС у Брюсселі у п'ятницю, пише УНН.

Найближчими днями ми виділимо останні 1,5 мільярда євро для України на цей рік, які були погоджені в так званій MFA - макрофінансовій допомозі - на 2023 рік. Таким чином, найближчими днями буде виплачено 1,5 мільярда

- сказала фон дер Ляєн.

З її слів, це підтримає бюджет України на початку наступного року.

МЗС: принципового рішення про 50 млрд євро для України на саміті ЄС досягнуто, очікуємо на завершення процедур в січні15.12.23, 16:10 • [views_0]

Водночас президент Єврокомісії заявила, що, хоча вона сподівається, що рішення буде знайдено, роботу над альтернативними планами слід розпочати зараз, щоб забезпечити Україні достатнє фінансування. 

"Я вважаю, що зараз також необхідно попрацювати над потенційними альтернативами, щоб мати оперативне рішення на випадок, якщо угода 27-и - отже, одностайність - неможлива", - сказала вона.

Лідери країн ЄС повернуться до теми фінансової допомоги Україні на початку наступного року15.12.23, 11:47 • [views_0]