vodohin-dlia-mist-shcho-postrazhdaly-vid-pidryvu-kakhovskoi-hes-zavershenyi-na-maizhe-90percent

Водогін для міст, що постраждали від підриву Каховської ГЕС, завершений на майже 90%

 • 39701 переглядiв

Будівництво водогону для міст, що постраждали від затоплення Каховської ГЕС, завершено на 87%, і він обслуговуватиме понад мільйон людей. Проект реалізується за підтримки USAID та передбачає проведення комплексного технічного аудиту.

Прокладання трубопроводу магістрального водогону до міст, які постраждали внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС, завершено на 87%. Про це заявили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, передає УНН.

Деталі

Водогін пропускатиме 550 тисяч кубічних метрів води на добу, що допоможе забезпечити понад мільйон людей у громадах, які постраждали після підриву Каховської ГЕС. Це будівництво для Агентства відновлення наразі наймасштабніший проєкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП показали, як зараз виглядає Каховське водосховище та ГЕС

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України продовжує будувати водогін "Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка"

- йдеться у дописі.

У відомстві розповіли, що найближчим часом будуть проведені роботи з влаштування покрівель та встановлення автоматизованих систем. 

Доповнення 

Будівництву сприяє Проєкт USAID "Економічна підтримка України". На кожній із ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Також буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЧерез підрив окупантами Каховської ГЕС відкрили провадження про екоцид

Усі звіти разом із результатами аудиту та експертизи, а також кошторисами для кожного виду матеріалів Агентство оприлюднить відразу після проходження експертизи.

Нагадаємо

Голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що на будівництво нової, потужнішої, станції замість підірваної російськими окупантами Каховської ГЕС після її деокупації піде шість років.

Володимир Омельченко

Суспільство