virmeniia-ta-azerbaidzhan-provely-vzaiemnyi-obmin-viiskovopolonenymy-na-kordoni

Вірменія та Азербайджан провели взаємний обмін військовополоненими

 • 34034 переглядiв

Вірменія та Азербайджан 13 грудня провели обмін військовополонених. З полону звільнили 32 вірмен і двох азербайджанців.

Сьогодні, 13 грудня, Вірменія та Азербайджан провели обмін військовополонених. З полону звільнили 32 вірмен і двох азербайджанців. Про це повідомляє пресслужба Державної комісії Азербайджану в справах військовополонених, заручників і безвісти зниклих громадян, передає УНН.

Деталі

Після того, як стан здоров'я вірменських військовослужбовців, затриманих на азербайджанській стороні, був обстежений та визнаний задовільним Міжнародним комітетом Червоного Хреста, відповідно до відповідної угоди, 13 грудня 2023 року на ділянці азербайджансько-вірменського прикордонного переходу в районі Газаху було здійснено взаємну передачу вищезазначених військовослужбовців

- резюмували у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан оголосив колишнього главу Нагірного Карабаху у міжнародний розшук

Зазначається, що під  час обміну інцидентів не трапилося. Незабаром звільнені військові пройдуть медичне обстеження та повернуться до рідних.

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що Вірменія та Азербайджан домовилися про обмін полоненими і працюють над укладенням мирного договору, який би поважав суверенітет і територіальну цілісність.

Вони підтримують міжнародні заявки одна одної і зобов'язуються вживати заходів з розбудови довіри в майбутньому.

Нагадаємо

Адміністрація президента Азербайджану представила план інтеграції вірменського населення Нагірного Карабаху в політичне та соціальне життя Азербайджану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагірний Карабах припиняє існування з наступного року

Володимир Омельченко

Новини Світу