velyka-voda-u-rf-mitynh-zibravsia-na-ploshchi-v-orsku-politsiia-zablokuvala-vkhid-do-merii

Велика вода у рф: мітинг зібрався на площі в орську, поліція заблокувала вхід до мерії

 • 21688 переглядiв

Понад 100 мешканців Орська (росія) зібралися на головній площі міста, скандуючи "путін, допоможи" і скаржачись на дії місцевої влади та недостатню компенсацію після повені, спричиненої проривом дамби.

У російському орську люди зібралися на головній площі міста, вони скаржаться на місцеву владу та на розмір виплат після потопу, передає УНН із посиланням на Telegram-канал Baza.

Деталі

Понад 100 місцевих жителів вийшли до пам'ятника леніна на комсомольській площі в орську. Люди скандують "путін, допоможи" та скаржаться на дії місцевої влади після потопу.

Поліцейські вимагають від місцевих мешканців залишити площу, заявляючи, що мітинг є незаконним. Раніше місцева прокуратура повідомила відповідальність за участь в акції.

Жителі орська вимагають також підвищити суму компенсації. Нині її розмір за повну втрату майна становить 100 тисяч рублів, за часткову втрату – 50 тисяч. Але, за словами місцевих, ці гроші не можуть покрити витрати, пов'язані із потопом.

Додамо

Згодом Baza повідомила, що в орську заблокували вхід до мерії поліцейськими машинами.

Крім того, до місцевих жителів вийшов голова адміністрації василь козупіця, який запропонував незадоволеним діями місцевої влади людям створити ініціативну групу, яка братиме участь у переговорах із мерією орська.

У цей час на головній площі орська люди записують відеозвернення до російського диктатора путіна з проханнями про допомогу після потопу та критикують мера орська, а також губернатора оренбурзької області.

В російському орську через прорив дамби зупинили нафтопереробний завод07.04.24, 15:04 • [views_0]

Нагадаємо

Прорив дамби в російському місті орськ спричинив затоплення близько 4 000 будинків, що призвело до евакуації 10 000 мешканців.

Антоніна Туманова

Новини Світу