vaks-znovu-zmenshyv-rozmir-zastavy-eksholovi-dfs-nasirovu-do-65-mln-hrn

ВАКС знову зменшив розмір застави ексголові ДФС Насірову до 65 млн грн

 • 23373 переглядiв

Вищий антикорупційний суд продовжив арешт колишнього голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова до 26 травня, зменшивши розмір застави з 70 мільйонів гривень до 65 мільйонів гривень.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 травня  арешт ексголові ДФС України Роману Насірова, проте зменшив йому розмір застави з 70 млн грн до понад 65 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

28 березня 2024 року колегія суддів ВАКС у ході судового розгляду, розглянувши клопотання прокурора САП та сторони захисту, ухвалила змінити запобіжний захід колишньому Голові ДФС України, який спільно з його радником обвинувачується в одержанні понад 722 млн грн неправомірної вигоди

- йдеться у повідомленні САП.

Як повідомляється, суд частково задовольнив  клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 26 травня 2024 року.

"Разом з тим, суд вкотре зменшив обвинуваченому розмір застави як альтернативного запобіжного заходу – з 70 млн грн до 65 млн грн", - повідомили в САП. 

Також в САП зазначили, що спершу до Насірова було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 523,2 млн грн застави.

Нагадаємо

У лютому суд зменшив Насірову заставу з понад 100 млн грн до понад 70 млн  грн.  

Колишній голова ДФС Роман Насіров та керівник департаменту Володимир Новіков обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Крім того, ексголові ДФС інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.   

Сторона обвинувачення вважає, що колишній голова ДФС впродовж 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України 8-го скликання, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Це спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов’язкових платежів до державного бюджету у сумі понад 2 млрд грн.

Тетяна Краєвська

Політика