ukraintsiam-za-kordonom-rozshyriuiut-mozhlyvosti-z-oformlennia-pershoho-pislia-18-richchia-pasporta

Українцям за кордоном розширюють можливості з оформлення першого після 18-річчя паспорта

 • 94739 переглядiв

Відтепер українці за кордоном можуть подавати документи на отримання першого паспорта після досягнення 18-річного віку у відділеннях ДП "Документ" за новою процедурою, що дозволяє ідентифікувати особу за допомогою відеоконференцзв'язку

Українці за кордоном, які вперше оформляють паспорт після досягнення 18 років, зможуть це зробити у підрозділах ДП "Документ". Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Деталі

"Уряд вдосконалив реалізацію експериментального проєкту щодо оформлення внутрішнього та закордонного паспортів українцям, які перебувають за межами країни", - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що змінами передбачено запровадити процедуру приймання ДП "Документ" за кордоном документів та анкет-заяв від осіб, які вперше оформляють паспорт громадянина України після досягнення 18-річного віку.

"З цією метою закордонним відокремленим підрозділам ДП "Документ" будуть надані можливості проводити процедуру встановлення особи у режимі відеоконференцзв’язку за участю заявника та членів його сім’ї, близької особи", - зазначається в повідомленні.

Доповнення

У Варшаві відкрито центр державного підприємства, який видаватиме українцям закордонні паспорти та паспорти у вигляді ID-картки.

Анна Мурашко

Суспільство