u-kharkovi-cherez-ataky-rf-na-enerhoobiekty-dostrokovo-zavershuietsia-opaliuvalnyi-sezon-mer

У Харкові через атаки рф на енергооб'єкти достроково завершується опалювальний сезон - мер

 • 24694 переглядiв

Через російські атаки на енергетичні об'єкти Харків достроково завершує опалювальний сезон, щоб зменшити навантаження на електроенергію.

У Харкові від завтра почнуть відключати теплопостачання, достроково завершити опалювальний сезон вирішили через все ще дефіцит електроенергії після масованих атак рф по енергетичних об'єктах міста. Про це у понеділок повідомив мер міста Ігор Терехов, передає УНН

Минулої пʼятниці ворог фактично знищив основні енергетичні об'єкти, за рахунок яких живилося наше місто

- заявив Терехов.

Він вказав, що всі ці дні комунальні служби спільно з енергетиками продовжують усувати наслідки тієї атаки, аби відновити надання комунальних послуг у житлових будинках.  Частково їм уже вдалося це зробити, однак, як вказав Терехов, дефіцит електроенергії все ще відчутний. 

"Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону.  Тільки це дозволить нам забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в будинки харківʼян.  Відключати теплопостачання почнуть з завтрашнього дня", - заявив мер. 

За його словами, температура повітря на вулиці  для завершення опалювального сезону - сприятлива. 

Доповнення

Також Терехов зауважив, що сьогодні вдалося практично неможливе - запустити рух поїздів на всіх станціях метрополітену з інтервалом у 20 хвилин. Разом з тим, за його словами, потужностей для наземного електротранспорту ще не вистачає. 

Замість трамваїв і тролейбусів пасажирів за схемою блекауту продовжують перевозити безоплатні муніципальні автобуси, вказав мер. 

Додамо 

У Харкові після масованої атаки рф зараз уже заживлено майже 80% міста. Однак, ситуація з електропостачанням у місті залишається складною, досі застосовуються графіки відключень.

Тетяна Краєвська

Суспільство