spodivaiemosia-na-pozytyvnyi-rezultat-u-sichni-danilov-pro-dopomohu-ukraini-vid-ssha

Сподіваємося на позитивний результат у січні - Данілов про допомогу Україні від США

 • 22951 переглядiв

Данілов оптимістично налаштований на те, що Конгрес США схвалить фінансування допомоги Україні в січні, після запевнень американських лідерів і двопартійних зусиль.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов висловив впевненість, що в січні Конгрес США повернеться до питання допомоги Україні та проголосує за пакет допомоги. Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Підтримка США, як була, є і я більш ніж впевнений, що буде. США будуть виконувати взяті на себе зобов’язання відносно допомоги нашій країні, це не порожні слова, ви знаєте, що дуже багато вже зроблено

 - сказав Данілов.

Він вважає, що в січні у США питання допомоги Україні буде на порядку денному.

"Що стосується наступного процедурного питання США, є розуміння, що воно обов’язково відбудеться, я думаю, що скоріш за все це станеться в січні. Не потрібно робити ніякої трагедії. Я думаю в січні це питання буде на порядку денному в США і будемо мати позитивний результат", - зазначив Данілов.

Доповнення

Конгрес США повернеться до питання допомоги Україні лише у січні 2024 року. Це випливає зі спільної заяви лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера та лідера республіканської меншини у верхній палаті законодавчого органу США Мітча Макконнелла, оприлюдненої у вівторок, 19 грудня.

Сполучені Штати вже виділили понад 100 мільярдів доларів на озброєння та підтримку України з моменту повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року, а президент США Джо Байден попросив Конгрес схвалити ще 60 мільярдів доларів. Проте республіканці в Конгресі дедалі скептичніше ставляться до необхідності продовжувати фінансування оборони України.

Наразі республіканці вимагають змінити правила імміграції, в обмін на розблокування додаткової допомоги Україні. Невелика група законодавців від двох партій разом із представниками адміністрації Байдена намагаються напрацювати угоду, яка матиме достатню підтримку з обох сторін.