ukenru
situatsiya-u-prikordonni-z-bilorussyu-propratsovuyutsya-rizni-stsenariyi-azh-do-nadzvichaynogo-stanu-u-prikordonnikh-oblastyakh-monsatirskiy

Ситуація у прикордонні з Білоруссю: пропрацьовуються різні сценарії, аж до надзвичайного стану у прикордонних областях - Монастирський

 • 15437 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. На тлі ситуації з мігрантами на білорусько-польському кордоні, у прикордонних областях України у разі ризику загострення не виключається навіть сценарій запровадження надзвичайного стану. Про це сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час брифінгу за підсумками міжвідомчої наради у Луцьку у неділю, 14 листопада, пише УНН.

Цитата:

"Пропрацьовані різні сценарії... вплоть до тих, щоби запроваджувався надзвичайний стан у цих прикордонних областях", - зазначив міністр.

Деталі

За словами міністра, у пріоритеті у найближчі два роки укріпити державний кордон з Білоруссю. "І прямо зараз планується виділення коштів в бюджеті 2022 року", - додав він.

Голова МВС зазначив, що також на тих ділянках, де можлива масова присутність мігрантів, будуть розташовані тимчасові споруди. І зараз для цього проводяться підготовчі роботи.

Також Монастирський додав, що визначені місця дислокації особового складу для посилення підрозділів ДПСУ, НГУ, Нацполіції, визначено взаємодію з іншими підрозділами, теробороною, ГО з охорони громадського порядку.

Доповнення

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Політика