rozkonservovanoho-ahenta-fsb-zatrymaly-za-shpyhuvannia-za-zsu-na-pivnochi-ukrainy

"Розконсервованого" агента фсб затримали за шпигування за ЗСУ на півночі України

 • 33469 переглядiв

Служба безпеки України затримала у Чернігівській області 20-річного агентва фсб, який шпигував за Збройними силами України, йому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду

Служба безпеки України затримала "розконсервованого" агента фсб, який шпигував за Силами оборони у Чернігівській області, повідомили у понеділок у пресслужбі СБУ, пише УНН.

Деталі

Завербований фсб під час тимчасової окупації 20-річний чоловік, якому дали оперативний псевдонім "Шут", понад рік перебував у "режимі очікування" на прикордонній території Чернігівщини, повідомили у СБУ.

У жовтні цього року на російського агента, за даними СБУ, вийшов його "куратор" – кадровий співробітник прикордонного управління фсб по брянській області – та поставив йому розвідзавдання.

Для їх виконання, як повідомляється, зрадник їздив по регіону на власному автомобілі та знімав на камеру мобільного телефону місця ймовірного базування Сил оборони.

"Насамперед фігурант намагався встановити точні координати штабів ЗСУ, які залучені до оборони північних рубежів України. Також його цікавили локації фортифікаційних споруд та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки українських захисників", - вказали у СБУ.

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки артилерійських ударів по прикордонню України та проведення диверсійних вилазок.

Співробітники СБУ затримали російського агента під час виконання чергового завдання в районі можливого розташування одного з об’єктів Сил оборони.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала агента фсб: готував підрив залізничної колії під Авдіївкою

Юлія Шрамко

Війна