rosiiany-zavoziat-propahandystsku-literaturu-na-okupovani-terytorii-ta-vyluchaiut-ukrainski-knyhy-tsns

росіяни завозять пропагандистську літературу на окуповані території та вилучають українські книги - ЦНС

 • 36664 переглядiв

Росіяни завозять пропагандистську літературу на окуповані українські території та вилучають українські книги з бібліотек, щоб замінити їх на власні книги.

росіяни масово завозять на окуповані території України власну пропагандистську літературу та вилучають українські книжки. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі 

На тимчасово окупованих територіях росіяни продовжують завозити свою макулатуру в бібліотеку. 

Для цього в захоплені регіони відряджають так званих волонтерів, які розвозять книги з "історії росії" та "художню літературу" по селах. "Волонтери" пересуваються в супроводі російських солдатів

- резюмували в Спротиві. 

Пропаганда серед дітей: на ТОТ росіяни вчать дітей, що українські - вигадана нація13.12.23, 16:56 • [views_0]

Зазначається, що відповідна література ввозиться замість українських книг, які росіяни вилучили з бібліотек. 

Доповнення 

В Центрі нацспротиву підкреслили, що росіяни не надають гарантій безпеки своїм "волонтерам", більшість з яких отримує зарплату в конвертах й не мають жодного офіційного статусу на ТОТ.

Відтак їх родини не отримують соціальні виплати у разі нещасного випадку, який може трапитись будь з ким, хто допомагає окупантам. 

Нагадаємо

У Центрі національного спротиву заявили, що російська академія наук прагне поширювати свою пропагандистську літературу на міжнародному рівні через програми бібліотечного обміну.

Таким чином, москва намагається виправдати претензії росії на окуповані регіони України та імітувати глобальну підтримку військових дій москви.

Володимир Омельченко

Суспільство