rosiiany-farbuiut-shakhedy-balonchykamy-v-chornyi-kolir-shchob-yikh-bulo-vazhche-vyiavyty-vizualno-ihnat

росіяни фарбують "шахеди" балончиками в чорний колір, щоб їх було важче виявити візуально - Ігнат

 • 25673 переглядiв

російські війська перефарбовують безпілотники в чорний колір, щоб зменшити їхню видимість вночі; Україна адаптує свою протиповітряну оборону, щоб протистояти цій тактиці.

Ворог намагається удосконалити своє озброєння, зокрема, перефарбовує безпілотники зі світлого в чорний колір, щоб їх було складніше візуально виявити в темну добу. Це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Ворог безумовно удосконалює своє озброєння. Це стосується як стрілецько зброї, так і безпілотників. Ми бачили уже варіанти із композитних матеріалів використовують, з карбоноволокном ну й також, звичайно, беруть балончики і фарбують в чорний колір ті світлі "шахеди", щоб ускладнити їх виявлення

- сказав Юрій Ігнат.

Деталі

За словами Ігната, українська повітряна оборона вже пристосовується до таких так званих "модернізацій". Проте ворог використовувати маскувальну тактику і надалі.

Речник Повітряних сил зауважив, що навіть Іран вже розробив партії із світлих та чорних "шахедів". Імовірно це роблять для того, щоб використовувати різні БПЛА в різну пору доби. Тобто світлі вдень, де вони будуть зливатись з небом, а темні - вночі.

Нагадаємо

Київські експерти-криміналісти отримали уламки безпілотника "шахед", який використовувався під час атаки на Україну 25 листопада. Попередній аналіз показав, що безпілотники тепер чорні, а не світло-сірі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий презентований Іраном "шахед" може бути складніше виявити - Ігнат

Ганна Оніщенко

Війна