referendum-pro-vkhodzhennia-moldovy-do-yes-proide-bez-prydnistrovia

Референдум про входження Молдови до ЄС пройде без Придністров'я

 • 27196 переглядiв

Майя Санду закликала провести національний референдум про членство в ЄС, і уточнила, що його неможливо організувати на території Придністров'я, оскільки цей регіон не контролюється молдовською владою.

Референдум про входження Молдови до складу Європейського Союзу неможливо організувати на території Придністров'я, оскільки цей регіон не контролюється молдовською владою. Про це заявила президентка Молдови Майя Санду в інтерв'ю румунському виданню Veridica, передає УНН з посиланням на DW.

Виборчі дільниці не можуть бути відкриті на території придністровського регіону, оскільки він не контролюється конституційними органами

- сказала Санду.

Вона зазначила, що жителі лівого берега Дністра можуть прийти проголосувати на виборчих дільницях на правому березі.

Контекст

Президентка Молдови підписала заявку на вступ країни до Євросоюзу в березні 2022 року. Через кілька місяців Кишинів отримав статус кандидата в члени ЄС. 14 грудня 2023 року за підсумками дводенного саміту Європейська Рада вирішила почати переговори з Молдовою про вступ до Євросоюзу.

Раніше, Мая Санду доручила парламенту організувати референдум щодо вступу країни до ЄС і оголосила, що братиме участь у президентських виборах 2024 року.

28.12.23, 01:10 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу