premier-ministr-haiti-ariel-anri-podav-u-vidstavku-pislia-tyzhniv-bandytskoho-nasylstva-v-kraini

Прем'єр-міністр Гаїті Аріель Анрі подав у відставку після тижнів бандитського насильства в країні

 • 24692 переглядiв

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Гаїті Аріель Анрі піде у відставку після формування перехідної ради та призначення тимчасового прем'єр-міністра, який очолить країну на тлі ескалації бандитського насильства.

Виконувач обов'язків прем'єр-міністра Гаїті Аріель Генрі піде у відставку. Про це було повідомлено на прес-конференції після екстреної зустрічі Карибської організації країн Карибського басейну Caricom, а також у відеозверненні Аріеля Генрі пізно ввечері, передає УНН.

Деталі

Ми приймаємо до відома відставку прем'єр-міністра Аріеля Генрі

- заявив Мохаммед Ірфаан Алі, президент Гайани і Caricom, після екстреного засідання цього органу на Ямайці.

За словами Алі, Генрі піде у відставку після того, як буде призначена президентська рада і тимчасовий прем'єр-міністр, який очолить перехідну адміністрацію.

І.о. керівника уряду Гаїті Аріель Анрі Генрі у відеозверненні пізно ввечері підтвердив зазначене рішення про відставку.

Уряд, який я очолюю, піде у відставку негайно після створення (перехідної) ради

- сказав Генрі у відеозверненні пізно ввечері.

Я хочу подякувати народу Гаїті за надану мені можливість

-  додав він.

Контекст

Гаїті не має обраних представників з початку 2023 року, і наступні вибори будуть першими з 2016 року. Генрі, якого багато гаїтян вважають корумпованим, неодноразово відкладав вибори, заявляючи, що спочатку потрібно відновити безпеку.

Генрі не був на Гаїті з минулого тижня, тим часом насильство з боку злочинних угруповань, які, за даними ООН, вже контролюють близько 80 відсотків столиці Порт-о-Пренса, загострилося, - альянс могутніх угруповань вимагав відставки Генрі.

Нагадаємо

Уряд Гаїті оголосив надзвичайний стан і комендантську годину в Порт-о-Пренсі після втечі тисяч ув'язнених з національної в'язниці після її штурму озброєними бандами.

12.03.24, 10:10 • [views_0]

Ігор Тележніков

Новини Світу