predstavyly-novu-systemu-obliku-nerukhomoi-kulturnoi-spadshchyny-ukrainy

Представили нову систему обліку нерухомої культурної спадщини України

 • 28487 переглядiв

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" запрезентували нову систему "Державний реєстр нерухомих пам'яток України" для обліку об'єктів культурної спадщини. На даний момент 105 532 об'єктів вже внесли до реєстру.

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" представили нову систему обліку культурної спадщини - "Державний реєстр нерухомих пам’яток України".

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, передає УНН.

Деталі

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відбувся семінар, на якому була запрезентована нова система обліку нерухомих об’єктів культурної спадщини - "Державний реєстр нерухомих пам’яток України".

За нашими даними, станом на 31 грудня 2022 року, включно з пам’ятками на окупованих територіях, до реєстру необхідно внести 144 643 об’єкти. Це чимала кількість, зважаючи на те, що вносяться не лише назви, а супровідна інформація про кожен з цих об’єктів. Разом із тим робота розпочалася. І на сьогодні місцеві державні адміністрації внесли дані щодо 105 532 об’єктів

– т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Реєстр містить базу даних з доступним інтерфейсом, куди вносяться об’єкти архітектури, історії та археології. Для кожної пам’ятки у реєстрі передбачений окремий кабінет, який буде поповнюватися на двох рівнях - обласними державними адміністраціями та органами охорони культурної спадщини, а також Департаментом охорони культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики.

"Державний реєстр нерухомих пам'яток України" включає об'єкти культурної спадщини, які держава офіційно визнає "підлягають охороні", незалежно від їх власності.

На Одещині підрахували, скільки українських культурних пам’яток області знищили зс рф16.04.24, 13:02 • [views_0]