popry-sanktsii-ssha-indiia-ponovyla-zakupivliu-rosiiskykh-naftoproduktiv-reuters

Попри санкції США, Індія поновила закупівлю російських нафтопродуктів - Reuters

 • 22656 переглядiв

російське судно, контрольоване підсанкційною компанією "Совкомфлот", зайшло в індійський порт, щоб доставити 90 000 тонн мазуту компанії Reliance Industries.

У п'ятницю, 26 квітня, судно, контрольоване підсанкційною російською компанією "Совкомфлот" зайшло в порт на заході Індії. Про це пише Reuters з посланням на джерела, передає УНН.

Деталі 

Зазначається. що з цього судна Індія відвантажувала мазут. Таким чином москва знову почала використовувати судна СКФ для постачання нафти на ключовий ринок - Індію.

Джерела видання свідчать, що судно SCF Baltica, що перевозило 90 тисяч тонн мазуту для Reliance Industries, оператора найбільшого у світі нафтопереробного комплексу в Джамнагарі. 

26.04.24, 02:24 • [views_0]

Очікується, що цього ж дня, після повного розвантаження, судно покине порт. 

Як пише, Reuters, індійські нафтопереробники, в тому числі Reliance, стали з обережністю приймати вантажі на суднах компанії "Совкомфлота". Це, ймовірно пов'язано з тим, що 23 лютого США наклали санкції на російського судноплавного гіганта і визначили 14 танкерів з сирою нафтою як майно, в якому "Совкомфлот" мав інтерес після війни в Україні.

Водночас зазначається, що під час під час візиту до Індії на початку цього місяця американські чиновники заявили, що Вашингтон хоче стабільних світових поставок нафти. Вони також не просили Індію скоротити імпорт російської нафти. 

У виданні додали, що SCF Baltica не входить до числа 14 суден, проти яких Вашингтон в останні місяці запровадив санкції. Судно знаходиться в управлінні компанії Stream Ship Management, що базується в ОАЕ, а його власником вказана компанія Ashbourne Navigation

18.02.24, 05:44 • [views_0]

Тим часом інший танкер "Володимир Тихонов", який, як очікується, прибуде наступного тижня з російською нафтою, також знаходиться в управлінні Stream Ship Management і вказаний на сайті СКФ як частина його флоту.

Нагадаємо

У березні Bloomberg заяви, що всі індійські нафтопереробні заводи тепер відмовляються приймати російську нафту, що перевозиться танкерами компанії "Совкомфлот" через санкції США

Володимир Омельченко

Новини Світу