nato-ta-ukraina-rozpochaly-ohliad-oboronnykh-zakupivel-kyieva

НАТО та Україна розпочали огляд оборонних закупівель Києва

 • 23059 переглядiв

У Люксембурзі відбулася інавгураційна конференція "Стратегічний огляд оборонних закупівель України", спрямована на приведення системи оборонних закупівель України у відповідність до практик і стандартів НАТО.

Днями відбулась інавгураційна конференція у Люксембурзі із започаткування Стратегічного огляду оборонних закупівель України. Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на своїй сторінці у Facebook, пише УНН.

Деталі

За її словами, 18-19 березня відбулась інавгураційна конференція  одного із започаткування флагманських проєктів Комплексного пакета допомоги Альянсу.

Стефанішина підкреслила, що мета Стратегічного огляду – допомога Україні в реформуванні системи оборонних закупівель з метою її узгодження з практиками і стандартами НАТО.

Суверенна Україна одного дня стане частиною НАТО - заступник Генсека01.03.24, 11:40 • [views_0]

Це перша зустріч робочих груп, в яких експерти з України та держав-членів НАТО будуть працювати спільно для вироблення рекомендацій, які мають затвердити на Вашингтонському саміті в липні 2024 року. Дані рекомендації стануть основою подальших кроків для забезпечення більшої підзвітності, прозорості і оперативної сумісності, що є частиною підготовки України до майбутнього членства України в Альянсі. 

- резюмувала міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Доповнення

Вона додала, що огляд проводиться на запит Міністерства оборони України. Реалізацію проєкту очолюють фахівці з цих питань з країн НАТО і України у тісній співпраці з Агентством НАТО із закупівель за підтримки Норвегії.

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що цього тижня представники НАТО та України зустрінуться, аби обговорити модернізацію процесів закупівель для Сил оборони.

Володимир Омельченко

Політика