nasa-zapustyly-pershu-za-kilka-desiatylit-raketu-na-misiats

NASA запустили першу за кілька десятиліть ракету на Місяць

 • 57412 переглядiв

Нова ракета NASA Vulcan Centaur вивела на Місяць посадковий модуль Peregrine, що стало першим американським місячним запуском з 1972 року.

Сьогодні, вперше з 1972 року, NASA успішно запустили посадковий апарат на Місяць. Про це повідомили NASA та CNN, пише УНН.

У нас старт! Перший американський комерційний роботизований запуск на Місяць доставить наукові інструменти для вивчення його поверхні, що є важливою частиною підготовки до майбутніх місій

Деталі

Ракета Vulcan Centaur, модель, яка ніколи раніше не літала, була успішно запущена сьогодні.

Якщо все піде за планом, посадковий модуль Peregrine може приземлитися на Місяць 23 лютого.

З 20 корисних вантажів, які Peregrine доставить на Місяць, п'ять є науковими інструментами NASA. Інші 15 походять від цілого ряду клієнтів.

Деякі з них є додатковими науковими корисними навантаженнями від таких країн, як Мексика, тоді як інші включають експерименти з робототехніки від приватної британської компанії та дрібнички чи сувеніри, створені німецькою транспортною компанією DHL.

Також на борту посадкового модуля є людські останки від двох комерційних космічних похоронних компаній — Elysium Space і Celestis. Послуги з перенесення праху на Місяць коштують понад 10 000 доларів.

Китай запустив у космос чотири метеорологічні супутники06.01.24, 06:00 • [views_0]

Ганна Оніщенко

Технології