messi-vtretie-otrymav-nahorodu-hravtsia-roku-za-versiieiu-fifa

Мессі втретє отримав нагороду гравця року за версією FIFA

 • 25299 переглядiв

Ліонель Мессі був визнаний гравцем року ФІФА за 2023 рік, що стало новим рекордом для нього і стало третьою перемогою. У фінальному голосуванні він обійшов інших номінантів Ерлінга Голланда та Кіліана Мбаппе.

У Лондоні відбулась щорічна церемонія вручення премії ФІФА The Best. Найкращим футболістом 2023 року став нападник "Інтер Маямі" та збірної Аргентини Ліонель Мессі. Про це повідомили у FIFA, передає УНН.

Деталі

У підсумковому голосуванні премії FIFA The Best беруть участь журналісти, тренери та капітани збірних, а також вболівальники на сайті ФІФА. Кожній із цих категорій ФІФА призначає 25 відсотків голосів.

У голосуванні Мессі обійшов форварда "Манчестер Сіті" і збірної Норвегії Ерлінга Холанда та нападника ПСЖ і збірної Франції Кіліана Мбаппе.

Мессі і Холанд набрали рівну кількість балів — 48, однак аргентинець переміг суперника завдяки більшій кількості перших місць від капітанів збірних.

Доповнення

Мессі втретє виграв нагороду від ФІФА як найкращий футболіст року — це новий рекорд.

Аргентинець обійшов Роберта Левандовскі та Кріштіану Роналду, у яких по дві перемоги. Мессі не був присутній на церемонії.

Ліонель Мессі став володарем рекордного восьмого "Золотого м'яча"30.10.23, 21:51 • [views_517275]

Лілія Подоляк

Спорт