avstriia-stala-naishchaslyvishoiu-krainoiu-yes-z-pokaznykom-zadovolenosti-zhyttiam-7910

Австрія стала найщасливішою країною ЄС з показником задоволеності життям 7,9/10

 • 38302 переглядiв

Австрія очолює індекс "якості життя" в ЄС з показником 7,9/10, тоді як Болгарія має найнижчий показник - 5,6, тоді як середній показник по ЄС становить 7,1. На задоволеність життям впливають і інші фактори, окрім доходу, такі як освіта та сім'я.

Згідно з новими даними статистичного агентства ЄС, Австрія набрала 7,9 бала з 10 у щорічній публікації Євростату про "показники якості життя", яка ґрунтується на опитуваннях, проведених у всіх країнах-членах ЄС. Про це повідомляє Independent, передає УНН. Таким чином Австрія визнана найщасливішою країною з 27 членів блоку.

Деталі

Польща, Фінляндія та Румунія посіли друге місце, набравши 7,7 бала з 10 можливих, тоді як найнижчий бал отримала Болгарія - єдина країна, яка набрала менш як шість балів (5,6) за загальним індексом задоволеності життям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амстердам встановив обмеження швидкості 30 км/год на 80% міських доріг

Євростат заявив, що його публікація має на меті "зафіксувати тенденції суб'єктивного щастя європейських громадян", зазначивши, що "громадяни ЄС, як правило, цілком задоволені своїм життям в цілому, отримавши в середньому 7,1 бала з 10 можливих".

У звіті зазначається, що такі фактори, як рівень освіти, сім'я та фінансова стабільність, вплинули на загальну задоволеність респондентів опитування своїм життям, а не лише матеріальний добробут.

Цікаво відзначити, що деякі країни, які в недалекому минулому асоціювалися з низьким рівнем доходів - такі як Румунія та Польща - опинилися серед країн, де задоволеність життям є найвищою, що свідчить про складність зв'язку між суб'єктивним добробутом та економічним добробутом

 зазначили в Євростаті.

Італія, Іспанія та Франція, одні з найбільших економік ЄС, коливаються навколо середнього показника 7,1 бала.

Німеччина виявилася однією з найнещасливіших країн в опитуванні, випередивши лише Болгарію з показником 6,5.