u-hruzii-politsiia-zastosuvala-slozohinnyi-haz-proty-uchasnykiv-aktsii-protestu-shchodo-zakonu-pro-inoahentiv

У Грузії поліція застосувала сльозогінний газ проти учасників акції протесту щодо закону про "іноагентів"

 • 26861 переглядiв

Під час протесту проти закону про "іноземних агентів" у Тбілісі відбулися сутички між активістами та правоохоронцями. Поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників.

У Тбілісі, під час акції протесту проти закону про "іноагентів", між активісти та силовиками сталося декілька сутичок. Про це пише УНН з посиланням на News Georgia.  

Деталі 

У виданні розповіли, що під час акції противники закону вийшли велетенською колоною до будівлі грузинського парламенту. 

Там протестувальники спробували пройти на сцену, яка була приготована для мітингу правлячої партії у понеділок. Сцену охороняла поліція, тому протестувальники спробували прорвати оточення.

В результаті виникли сутички, в ході яких силовики застосували сльозогінний газ. Також на площу до парламенту приїхала поліцейська машина з водометом, але наразі її не застосовували. Також біля будівлі парламенту помітили спецназ.

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що у Тбілісі активісти зібрались на акцію протесту проти закону проти "іноагентів". Тим часом керівній партії "Грузинська мрія", яка просуває суперечливий закон про "іноагентів" повідомили, що готуються до акції у відповідь.

Нагадаємо

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі обіцяє накласти вето на суперечливий закон про "іноземних агентів", якщо він буде ухвалений, на тлі масштабних протестів проти законопроєкту.

Європарламент закликав не починати переговорів з Грузією про членство в ЄС через закон про "іноагентів" - ЗМІ25.04.24, 15:12

Популярні

Новини по темі

У Сумській області вибухи – ЗМІ

 • 68407 переглядiв

Дощі, подекуди грози: прогноз погоди на понеділок

 • 67758 переглядiв