tsoho-tyzhnia-v-yehypti-vidbudetsia-novyi-raund-perehovoriv-shchodo-prypynennia-vohniu-u-hazi-zmi

Цього тижня в Єгипті відбудеться новий раунд переговорів щодо припинення вогню у Газі - ЗМІ

 • 21908 переглядiв

Очікується, що делегація ХАМАСа зустрінеться з катарськими та єгипетськими посередниками для обговорення можливості припинення вогню в Газі.

У понеділок, 29 квітня, до Єгипту прибуде делегація бойовиків ХАМАС для проведення нового раунду переговорів про припинення вогню.Про це пише УНН з посиланням на Reuters.  

Деталі 

Бойовики обговорять пропозицію про припинення вогню, передану ХАМАСу посередникам з Катару та Єгипту, а також відповідь Ізраїлю.

Очікується, що делегація дасть відповідь на останню пропозицію Ізраїлю про поетапне перемир'я в Газі, зроблену в суботу.

Як пише видання, переговори відбудуться між делегацією ХАМАСА, катарськими та єгипетськими посередниками для обговорення зауважень, зроблених групою щодо реакції Ізраїлю на її нещодавню пропозицію.

Обговорили ситуацію в Газі: Байден провів телефонну розмову з Нетаньяху29.04.24, 00:35

Доповнення

За повідомленнями джерел, це включає угоду про звільнення менше 40 заручників в обмін на звільнення палестинців, які утримуються в ізраїльських в'язницях, та про другий етап перемир'я, яке включає "період сталого спокою".

Зазначається, що після першого етапу Ізраїль дозволить вільне пересування між півднем і півночі Гази та часткове виведення ізраїльських військ з Гази

Нагадаємо

Єгипет підготував новий план щодо припинення вогню між угрупованням ХАМАС та Ізраїлем. Каїр пропонує взаємний обмін заручниками та полоненими і тритижневий "режим тиші"

Популярні

Новини по темі

Італія готова підтримати санкції ЄС проти російського СПГ

 • 38657 переглядiв