rosiiski-khakery-atakuvaly-microsoft-zlamaly-korporatyvnu-poshtu-pratsivnykiv-korporatsii

Російські хакери атакували Microsoft: зламали корпоративну пошту працівників корпорації

 • 64642 переглядiв

Хакерське угрупування, що підтримується росією і відоме як Midnight Blizzard або Nobelium, зламало невеликий відсоток корпоративних електронних поштових скриньок компанії Microsoft. Microsoft заблокувала доступ зловмисників, запевняючи, що інцидент не пов'язаний з будь-якими вразливостями в їхніх продуктах або послугах.

Деякі з корпоративних облікових записів електронної пошти корпорації Microsoft були зламані хакерською групою, яку підтримує росія. Про це йдеться в заяві корпорації, передає УНН.

Деталі

Як повідомляють в корпорації, 12 січня команда безпеки Microsoft виявила атаку на корпоративні системи. Фахівці ідентифікували відповідальну групу за атаку - Midnight Blizzard, також відому як Nobelium, яку підтримує рф.

Зазначається, що російські хакери змогли отримати доступ до дуже невеликого відсотка облікових записів корпоративної електронної пошти Microsoft, зокрема і вищого керівництва та працівників, які відповідають за кібербезпеку, юридичні та інші функції.

У корпорації наголосили, що атака не була результатом уразливості в продуктах або службах Microsoft. Команда Microsoft регулярно розслідує дії таких хакерів. Група хакерів з листопада 2023 використовувала "атаку з розпорошенням паролів" для злому платформи Microsoft. Кіберзлочинці застосовують цей метод використання одного і того ж пароля для кількох облікових записів, щоб проникнути до системи компанії.

У Microsoft запевнили, що розслідували інцидент і припинили шкідливу діяльність, заблокувавши доступ зловмисників до своїх систем.

Нагадаємо

Хакери угрупування Blackjack "зламали" російське держпідприємство, яке будує військові об’єкти по всій території рф.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Над Одещиною вночі збили ворожий дрон - Кіпер

     • 34161 переглядiв

    Рейд РДК в брянську область: знищено УРАЛ окупантів

     • 26641 переглядiв