poriatunok-kulturnoi-spadshchyny-vid-vorozhykh-obstriliv-na-odeshchyni-otsyfrovuiut-knyhy-i-kartyny

Порятунок культурної спадщини від ворожих обстрілів: на Одещині оцифровують книги і картини

 • 25120 переглядiв

Одеська обласна державна адміністрація оцифровує книги та картини за допомогою сканерів, подарованих Бременом для збереження культурної спадщини в умовах російських обстрілів.

Під регулярними ворожими обстрілами та в перервах між тривогами Одеська обладміністрація рятує від знищення культурну спадщину. Допомагає їм у цьому німецьке місто Бремен, передає УНН.

Деталі

Нещодавно Бремен передав Одещині сканери для оцифровування книг та обʼємних картин, повідомляють в обладміністрації.

Сьогодні, під час постійних терористичних атак ворога, як ніколи, важливо дбати про збереження культурної спадщини задля уникнення втрати унікальних артефактів та витворів мистецтва, які є невід'ємною частиною ідентичності народів та спільним надбанням людства. Вільне Ганзейське місто Бремен в черговий раз проявили свою солідарність. У рамках діючої міжрегіональної угоди між нашими регіонами для Одеської області було передано 22 книжкових сканери, 5 3-D сканерів для оцифрування об'ємних картин та творів монументального мистецтва, а також 5 моноблоків та іншу техніку для закладів культури регіону

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у червні 2023 року було підписано Спільну декларацію про співпрацю між Одеською ОВА (Україна) та Адміністрацією Регіону Вільного ганзейського міста Бремен (Німеччина) в рамках якої Одещина постійно отримує підтримку від німецьких партнерів.

До теми

За минулий рік близько 100 міжнародних делегацій відвідали Одещину. Про високі візити дипломатів та бізнес інтереси іноземців керівництво Одеської обладміністрації розповіли в ексклюзивному коментарі для УНН

Лілія Подоляк

Війна

Популярні

Новини по темі

Херсон вранці зазнав удару армії рф, є поранений - МВА

 • 20543 переглядiв