nardepa-marikovskoho-sudytymut-za-pidozroiu-u-nedostovirnomu-deklaruvanni-kryptovaliuty

Нардепа Маріковського судитимуть за підозрою у недостовірному декларуванні криптовалюти

 • 25267 переглядiв

Народний депутат Олександр Маріковський постане перед судом за недостовірне декларування у своїй декларації активів у криптовалюті на суму майже 25 мільйонів гривень.

До суду скеровано обвинувальний акт щодо нардепа Олександра Маріковського, якого підозрюють у недостовірному декларуванні криптовалюти на майже 25 млн грн.

Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

1 березня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата, обвинуваченого в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції"

- йдеться в повідомленні. 

Як вже повідомлялось, у 2020 році депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн грн, що належала йому начебто ще з 2019 року.

Проте у межах досудового розслідування, яке було розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що криптовалютний гаманець, який зазначив у себе в декларації депутат, насправді ніколи йому не належав – усі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави, які жодним чином не були пов’язані з депутатом.   

Доповнення

14 лютого повідомлялося, що завершено слідство щодо нардепа Маріковського за підозрою у недостовірному декларуванні криптовалюти на понад 24 млн гривень. 

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд звільнив Солодку з посади держсекретаря МОЗ - нардеп

     • 22680 переглядiв