na-katerakh-irpin-ta-reni-yaki-peredala-estoniia-pidnialy-prapory-vms-zsu

На катерах "Ірпінь" та "Рені", які передала Естонія, підняли прапори ВМС ЗСУ

 • 35399 переглядiв

Військово-морські сили України отримали два катери, подаровані Естонією, під назвою "Ірпінь" і "Рені", під час церемонії, на яких були підняті військово-морські прапори на знак включення їх до складу українського флоту.

З нагоди включення до складу національного флоту України на катерах "Ірпінь" та "Рені" проведено ритуал підняття Військово-морських прапорів Збройних Сил України. Катерам, які були передані Естонією, дали назви на честь міста-героя Ірпінь та міста Рені. Про це повідомляє ВМС України, пише УНН.

З нагоди включення до складу національного флоту України на катерах "Ірпінь" та "Рені" проведено ритуал підняття Військово-Морських Прапорів Збройних Сил України. У церемонії під керівництвом командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Олексія Неїжпапи, крім військових моряків, взяла участь делегація від Естонської Республіки на чолі з командувачем ВМС Естонії комодором Юрі Саска 

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що назви катерам, які були передані Естонією, було присвоєно наказом командування ВМС на честь міста-героя Ірпінь та міста Рені, порт якого до Естонії є найближчим.

"Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації, та встановили поминальні свічки", - повідомляють у ВМС.

Командири катерів урочисто підняли їх на флагштоках катерів "Ірпінь" та "Рені", а гості мали нагоду, під час переходу морем, ознайомитись з облаштуванням катерів, їх ходовими якостями та побачити наслідки ворожих ударів по портовій інфраструктурі України.

"Катери "Ірпінь" та "Рені" виконуватимуть бойові завдання у тому числі із захисту цивільного судноплавства", - резюмували у ВМС.

Нагадаємо

Командувач ВМС України заявив, що вони з радістю приймуть два британські фрегати, які Велика Британія планує вивести з експлуатації у 2024 році через нестачу моряків.

Популярні

Новини по темі

У Кривому Розі пролунали вибухи - ЗМІ

 • 27442 переглядiв