holovna-opozytsiina-partiia-vyhraie-pozacherhovi-vybory-u-yaponii

Головна опозиційна партія виграє позачергові вибори у Японії

 • 17386 переглядiв

Правляча партія прем'єр-міністра Фуміо Кісіда втратила позиції на довиборах, а кандидати від головної опозиційної Конституційно-демократичної партії отримали ключові місця.

 Правляча партія прем'єр-міністра Фуміо Кісіди втратила позиції під час додаткових довиборів, на яких майже отримали перемогу кандидати від Конституційно-демократичної партії - найбільшої опозиційної партії Японії. Про це пише NHK World, передає УНН.

Деталі

Напередодні в Японії відбулися позачергові вибори до нижньої палати парламенту. На сьогодні відомо, що найближчими до перемоги є кандидати від Конституційно-демократичної партії, яка є найбільшою опозиційною партією Японії. Про ймовірний успіх свідчать результати на трьох довиборах до парламенту Японії, що відбулися в Сімані (південний захід), Нагасакі (південний захід) і Токіо, які значно послабили позиції непопулярного прем'єр-міністра Фуміо Кісіди, що наближається до кінця свого терміну на посаді очільника ЛДП (Ліберально-демократична партія Японії, - японська політична партія консервативного спрямування, заснована у 1955 році, - ред.).

Це буде сильним ударом для прем’єр-міністра

– заявив Шигенобу Тамура, колишній співробітник ЛДП, який став політичним оглядачем. 

Експерт додав, що прем’єр-міністру буде важко балотуватися на другий термін як лідера партії, якщо підтримка його кабінету залишиться низькою.

Довідково

Додаткові вибори відбудуться вперше після того, як у другій половині 2023 року стало відомо про зловживання Ліберально-демократичної партії під час збору коштів. Цього місяця ЛДП покарала десятки партійних політиків, які отримували хабарі за продаж квитків на фандрейзингові заходи та не відзвітували про отримані кошти.

Нагадаємо

У Північній Македонії розпочалися президентські вибори, в яких беруть участь сім кандидатів. Очікується, що у першому турі жоден із кандидатів не подолає 50-відсотковий поріг, тож другий попередньо відбудеться 8 травня.

Головна опозиційна партія Туреччини CHP здобула великі перемоги в Стамбулі та Анкарі, завдавши значного удару по правлячій партії президента Ердогана AKP на місцевих виборах.

Японський аеропорт Осака-Кансай не втратив жодного місця багажу за 30 років своєї роботи завдяки ретельному проектуванню, оптимізованому для ефективної обробки та відстеження багажу.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Головна опозиційна партія виграє позачергові вибори у Японії

     • 17386 переглядiв

    Прем'єр-міністр Шотландії Хамза Юсаф подав у відставку

     • 17255 переглядiв