vnochi-rosiiany-atakuvaly-enerhetychnu-infrastrukturu-dnipropetrovshchyny-bulo-znesturmleno-pidstantsiiu-minenerho

Вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини, було знестурмлено підстанцію - Міненерго

 • 26913 переглядiв

Вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області, знеструмивши підстанцію, але постачання було відновлено, в той час як Харківська область та Кривий Ріг мають графіки відключень, а інші регіони - без обмежень.

Ворог атакував енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини, але постачання відновили. Харківська область та Кривий Ріг мають графіки відключень, решта регіонів без обмежень. Про це УНН пише з посиланням на Міненерго.

Деталі

Вночі ворог здійснив атаку на енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини. Унаслідок цього було знеструмлено підстанцію, а також дві шахти (людей не евакуювали), водоканал, промислових та побутових споживачів. Відновлення електропостачання підстанції та споживачів було проведено.

Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. В інших регіонах споживачів не обмежували.

Потреби споживачів минулої доби покривалися власною генерацією, комерційним імпортом і аварійною допомогою. Під час вечірнього піку Україна отримувала аварійне постачання електроенергії з Румунії, Польщі та Словаччини, яке сумарно склало менш ніж один відсоток від добового споживання.

У денний час Україна на запит Польщі оперативно отримувала надлишки електроенергії з їхньої енергосистеми.

Прогнозується, що імпорт електроенергії на сьогодні складе 5712 МВт*год.

Додамо

У Міненерго зазначили, що рівень води в охолоджувальному ставку ЗАЕС стабільний на позначці 15,40 м, чого достатньо для потреб станції. 

Нагадаємо

Укренерго впровадила комплексний захист від безпілотників на своїх високовольтних підстанціях, ставши першим оператором енергосистеми у світі, яка зробила це, що значно зменшило збитки від нещодавніх російських атак.

Роботи будуть завершені вчасно: Шмигаль проінспектував будівництво другого рівня захисту на електропідстанціях27.04.24, 20:31

Популярні

Новини по темі