komanduvach-sukhoputnykh-viisk-pidverdyv-plany-rosiiany-shchodo-zakhoplennia-kharkova-i-sum

Командувач Сухопутних військ підтвердив плани росіян щодо захоплення Харкова і Сум

 • 20122 переглядiв

Росія має плани захопити Харків або Суми, але Україна не впевнена в серйозності цих планів і здатності росії реалізувати їх нинішніми силами.

У російського керівництва справді є план захоплення Харкова або Сум, втім невідомо наскільки серйозні ці плани і чи здатні вони на це, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв'ю The Times, передає УНН

Наші розвідувальні служби кажуть, що у росіян є план захоплення Харкова або Сум, але ми не знаємо, наскільки серйозні ці плани і чи здатні вони реалізувати їх із тими силами, які є в їхньому розпорядженні

- заявив Павлюк. 

За його словами, росіяни поставили перед собою ціллю цього року повну окупацію Донецької та Луганської областей і, якщо їм це вдасться, Запорізької області. 

На фронті відбулося 134 бойових зіткнення – Генштаб03.05.24, 07:52

Однак Павлюк висловив оптимізм з приводу того, що довгоочікуваний пакет військової підтримки від США у поєднанні з активізацією європейської підтримки може навіть дати Україні стратегічну ініціативу.

"Першочергова зброя, яка нам потрібна ззовні, - це засоби протиповітряної оборони, щоб захистити наших людей, міста та інфраструктуру від російських повітряних і ракетних ударів. І, звичайно, далекобійна артилерія теж дуже важлива для нас. З хорошою протиповітряною обороною і далекобійною артилерією ми зможемо відвоювати у росіян стратегічну перевагу на полі бою".

Доповнення

Раніше заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький заявив, що росія готується до наступу на Харківську та Сумську області наприкінці травня або на початку червня. 

У ГУР заявили, що втрата Часового Яру – це лише питання часу03.05.24, 02:40

Популярні

Новини по темі