dokazova-baza-yaka-hotuietsia-v-ukraini-ne-dast-mozhlyvosti-vorohu-unyknuty-vidpovidalnosti-za-vchyneni-zlochyny-mizhnarodni-eksperty-oznaiomylysia-z-doslidzhenniamy-kndise

Доказова база, яка готується в Україні, не дасть можливості ворогу уникнути відповідальності за вчинені злочини – міжнародні експерти ознайомилися з дослідженнями КНДІСЕ

 • 50772 переглядiв

Міжнародні експерти високо оцінили доказову базу, яку готує Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Вона не дозволить росії уникнути відповідальності за військові злочини проти України.

Оглянули уламки російських ракет, якими ворог нещодавно завдав ударів по Україні, переконалися, що значна частина компонентів електроніки виготовлена не у росії, високо оцінили рівень досліджень, завдяки яким рф не зможе уникнути відповідальності за свої воєнні злочини. Такими були підсумки візиту міжнародних експертів до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Деталі у своєму tg-каналі повідомив директор КНДІСЕ Олександр Рувін, передає УНН

За його словами, група міжнародних експертів днями відвідала КНДІСЕ для ознайомлення з доказами злочинів, вчинених російськими військовими проти України. Іноземні колеги на власні очі побачили процес реалізації експертної роботи за напрямом військових досліджень. Серед оглянутих об’єктів – частини й уламки російських ракет, нещодавно використаних проти України. Гості на власні очі переконалися, що більшість компонентів мікроелектроніки цих ракет виготовлена поза межами росії. 

Директор КНДІСЕ наголосив, що значна частина роботи експертів нині полягає у наданні українським та міжнародним судам доказів численних ракетних атак ворога, завдання катастрофічних збитків для мирного населення, цивільного майна та енергетичної інфраструктури тощо.

Уточнив, що щозслідування скоєних злочинів в Україні здійснюються Міжнародним кримінальним судом, українськими судовими органами, а також судовими органами інших країн. Крім того, КНДІСЕ активно співпрацює зі світовою експертною спільнотою в рамках членства в Європейській мережі судово-експертних установ. 

"Фахівцями КНДІСЕ нині виконуються дослідження, досвід проведення яких є унікальним для багатьох експертних установ провідних країн ЄС. Вибухотехнічні дослідження, у разі необхідності, охоплюють повний цикл експертного аналізу частин та уламків російських ракет. Експертами надаються відповіді на питання щодо визначення складу матеріалів, типу вибухових речовин, роботи електронних систем, зчитування даних із носіїв інформації, а також встановлення змін і можливих модифікацій у зброї", - зазначив Рувін.

Окремо директор КНДІСЕ підкреслив, що іноземні колеги високо оцінили професіоналізм експертів КНДІСЕ та якість проведених ними досліджень. На їх думку, ретельно досліджена та підготовлена фахівцями інституту доказова база зрештою не залишить можливості для росії уникнути відповідальності.

Додатково

В результаті співпраці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та зарубіжних ЗМІ у Нідерландах арештували трьох осіб, які в обхід санкцій постачали до росії товари для військових потреб.

"Ми щиро вдячні міжнародним розслідувачам, професійна діяльність яких допомагає перекривати російські шляхи незаконного постачання іноземної мікроелектроніки для комплектації ворожих ракет і безпілотників. Серед останнього – маємо успішний кейс взаємодії із журналістами Нідерландів. Їх розслідування призвело до того, що влада країни заарештувала трьох осіб в рамках багатонаціонального розслідування міжнародної контрабандної мережі, яка працювала задля обходу загальноєвропейських санкцій проти росії. Такі невеликі локальні кроки допомагають підвищувати ефективність санкційного тиску на країну-агресорку", - повідомив раніше Олександр Рувін.

Популярні

Новини по темі