ukenru
u-prokuraturi-zapevnili-scho-prodovzhuyut-vzhivati-zakhodiv-dlya-ekstraditsiyi-ruslana-tarpana

У прокуратурі запевнили, що продовжують вживати заходів для екстрадиції Руслана Тарпана

 • 403474 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Слідчі та прокурори Одеської області продовжують вживати заходів щодо екстрадиції Руслана Тарпана в Україну. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі на запит журналістів УНН.

Цитата

“Стосовно видачі підозрюваного Т. (Тарпана - ред.) в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності, з урахуванням положень статті 222 Кримінального процесуального кодексу Україну інформую, що наразі слідчим управлінням ГУНП в Одеській області та обласною прокуратурою вживаються передбачені розділом IX Кримінального процесуального кодексу України (міжнародне співробітництво під час кримінального провадження - ред.) відповідні заходи”, - повідомили в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати розшукуваного ексдепутата Тарпана хочуть заборонити українським ЗМІ згадувати його прізвище в новинах

Раніше в Одеській обласній прокуратурі повідомляли, що здійнюють переклад процесуальних документів, необхідних для підготовки запиту до компетентних органів Об’єднаних Арабських Еміратів про надання міжнародної правової допомоги з затримання та екстрадиції Руслана Тарпана.

Нагадаємо

Руслан Тарпан - колишній депутат, підозрюваний у розкраданні держкоштів під час будівництва “Глибоководного випуску” в Одесі. За даними слідства, компаніям афільованим з Тарпаном вдалося легалізувати понад 200 млн грн, попередньо привласнених з бюджету.

Легалізація коштів з проекту “Глибоководний випуск”, за даними слідства, відбувалася через іноземні банківські рахунки, зокрема, і ексдружини підозрюваного Оксани Шишовської.

Додамо, що прокуратура в рамках кримінального переслідування Тарпана вживає заходів із розшуку його активів, зокрема, залучила до цього Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Українські Національні Новини

Суспільство