ukenru
zelenskiy-stvoriv-natsradu-z-vidnovlennya-ukrayini-pislya-viyni-neyu-opikuvatimutsya-yermak-i-shmigal

Зеленський створив Нацраду з відновлення України після війни. Нею опікуватимуться Єрмак і Шмигаль

 • 252310 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський створив Національну раду з відновлення України від наслідків війни, підписавши указ №266/2022, передає УНН.

Цитата

"Утворити Національну раду з відновлення України від наслідків війни", - йдеться у документі.

Деталі

Основними завданнями Ради є:

розроблення плану заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України, який, зокрема, передбачатиме відновлення і розбудову транспортної, медичної, соціальної, комунальної, виробничої інфраструктури та житла, інфраструктури енергетики, зв’язку, військової інфраструктури і військово-промислового комплексу, структурну модернізацію та перезапуск економіки, заходи з подолання безробіття, підтримки сімей з дітьми, вразливих верств населення, осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок війни, відновлення та збереження об’єктів культурної спадщини;

визначення та напрацювання пропозицій щодо пріоритетних реформ, прийняття та реалізація яких є необхідними у воєнний і післявоєнний періоди;

підготовка стратегічних ініціатив, проектів нормативно-правових актів, прийняття і реалізація яких є необхідними для ефективної роботи та відновлення України у воєнний і післявоєнний періоди.

Рада утворюється у складі двох співголів Ради, секретаря та інших членів Ради.

Співголовами Ради є Прем’єр-міністр України та Керівник Офісу Президента України.

Посадовий склад Ради затверджує Президент України.

Співголови, секретар Ради, інші члени Ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Порядок роботи Ради визначається регламентом, який затверджується на її першому засіданні.

Додамо

Президент також затвердив Положення про Національну раду з відновлення України від наслідків війни тапосадовий склад Національної ради з відновлення України від наслідків війни.

Кабінету Міністрів України доручено у двотижневий строк визначити орган, що здійснюватиме інформаційно-аналітичне забезпечення роботи Національної ради з відновлення України від наслідків війни.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Українські Національні Новини

Політика