zvilnilisya-cherez-manipulyatsiyi-kerivnitstva-ochilniki-departamentu-litsenzuvannya-nbu-u-povnomu-skladi-podali-u-vidstavku

Звільнилися через маніпуляції керівництва: очільники департаменту ліцензування НБУ у повному складі подали у відставку

 • 22645 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Керівники департаменту ліцензування Національного банку України (НБУ) у повному складі подали у відставку. Про це у Facebook повідомив директор департаменту Олександр Бевз, передає УНН.

Цитата:

"Дуже сумна для нас новина, але в силу певних обставин, щоб уникнути маніпуляцій маємо нею поділитися вже сьогодні. Наша команда керівників Департаменту ліцензування повним складом подала керівництву НБУ заяви про звільнення", - написав Бевз.

Деталі

Зазначається, що у відставку подали директор департаменту Олександр Бевз, його заступниця, троє начальників управлінь та два експерти цих управлінь.

У відомстві зазначили, що причиною колективного звільнення є позиція НБУ, який відійшов від стандартів “прозорого” ухвалення рішень. Це загрожує “відкатом реформ у банківській сфері”.

"Ми щиро любимо НБУ і хочемо надалі в ньому працювати. Однак, продовження нашої роботи в Національному банку поки неможливо. Централізація прийняття рішень в одних руках, заміна колегіальності директивним прийняттям рішень, на нашу думку, є неприпустимими в роботі Національного банку України...Ми відмовляємося відступати від принципів, бо розуміємо, до яких наслідків для країни це призведе ", - додав Бевз.

Доповнення

У 2020 році Верховна Рада звільнила з посади колишнього голову Національного банку Якова Смолія.

За його словами, причиною звільнення став політичний тиск зі сторони влади.

У свою чергу, Президент України Володимир Зеленський заявив, що тиску з боку Офісу Глави держави на колишнього голову Національного банку України Якова Смолія не було.

20 липня Президент України Володимир Зеленський офіційно представив нового голову Національного банку України Кирила Шевченка.

Українські Національні Новини

Економіка