zsu-rozpochali-strategichni-navchannya-kozatska-volya-2018

ЗСУ розпочали стратегічні навчання "Козацька воля - 2018"

 • 10222 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. У Збройних силах України розпочалось стратегічне командно-штабне навчання "Козацька воля - 2018", яке триватиме з 25 по 29 вересня. Про це УНН повідомили у прес-службі Міноборони.

"З 25 по 29 вересня у ЗСУ під керівництвом начальника Генерального штабу - Головнокомандувача ЗСУ триватиме стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління ЗСУ та іншими складовими сил оборони України "Козацька воля - 2018", - повідомили в оборонному відомстві.

Головною метою навчань є нарощування спроможностей органів військового управління під час ведення оборонних стабілізаційних дій військами, планування та ведення контрнаступальної операції. Навчання дозволять дослідити спроможності органів військового управління ЗСУ, оцінити рівень забезпечення військ у ході оборонних, стабілізаційних операцій, відпрацьовувати питання організації та функціонування територіальної оборони держави, вказали у Міноборони.

До навчань залучатимуться структурні підрозділи Міноборони, Генштабу ЗСУ, органів військового управління та управління інших військових формувань і правоохоронних органів.

"Також під час проведення комплексу заходів стратегічного командно-штабного навчання "Козацька воля - 2018" планується уточнення стратегічного плану застосування ЗСУ та інших складових сил оборони в умовах посилення глобальної воєнно-політичної нестабільності", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, у ЗСУ підготували понад 160 тис. резервістів першої черги.

Українські Національні Новини

Політика