zmi-tramp-priymaye-steroyidi-rekomendovani-pri-vazhkikh-vipadkakh-covid-19

ЗМІ: Трамп приймає стероїди, рекомендовані при важких випадках COVID-19

 • 15652 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. У неділю лікарі президента США Дональда Трампа заявили, що почали лікувати його "Дексаметазоном" - стероїдом, який добре показав себе при лікуванні важкохворих, але може завдати шкоди тим, у кого менш важкі випадки коронавірусної хвороби COVID-19, передає УНН із посиланням на CNBC.

Доктор Нахід Бхаделіа, лікар-інфекціоніст з Медичної школи Бостонського університету, сказав CNBC, що лікування стероїдами передбачає, що у Трампа є рівень запалення, який виправдовує використання цих препаратів, незважаючи на те, що вони також пригнічують імунну систему.

"Те, що вони прийняли усвідомлене рішення про те, що користь від прийому стероїдів переважає ризик, має на увазі більш високу ступінь тяжкості, ніж те, що ми знали у п'ятницю і суботу", - повідомив Бхаделіа в електронному листі.

Інший експерт - доктор Він Гупта, сказав каналу, що повідомлення лікарів можуть вказувати на те, що Трамп може мати пневмонію.

"Лікування, яке, за словами лікарів, вони призначили, свідчить про те, що у президента пневмонія COVID-19, як мінімум, легкого ступеня тяжкості", - сказав викладач Інституту показників і оцінки здоров'я (Institute for Health Metrics and Evaluation) при Університеті імені Вашингтона.

Брифінг докторів Трампа відбувся біля Національного військово-медичного центру Волтера Ріда у Бетесді, штат Меріленд, де з п'ятниці проходить лікування президента.

Лікар Білого дому доктор Шон Конлі сказав, що медична бригада президента почала лікувати його "Дексаметазоном". Курс лікування було проведено у відповідь на два інциденти, в яких рівень кисню у крові Трампа в останні дні впав нижче норми.

Конлі також сказав, що Трампа можуть виписати вже у понеділок, і сказав, що його здоров'я покращується.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, "Дексаметазон" знижує 28-денну смертність у пацієнтів з важкими і критичними випадками COVID-19. На відміну від цього, як виявила організація, він "може збільшити ризик смерті при введенні пацієнтам з "легкими" випадками захворювання.

ВООЗ визначає важкі випадки COVID-19 як зниження рівня кисню в крові нижче 90%. У здорових дорослих зазвичай рівень кисню у крові становить 95% або вище. Прискорене дихання або інші ознаки респіраторної недостатності також можуть привести до того, що захворювання буде вважатися важким.

Нагадаємо, у п'ятницю вдень Трамп був доставлений до Національного військово-медичного центру Волтера Ріда на своєму вертольоті після того, як він з дружиною отримали позитивні тести на COVID-19. Пізніше стало відомо, що кандидат у президенти США Джо Байден і його дружина отримали негативні результати тестів на коронавірус.

Українські Національні Новини

Здоров'я