zmi-blagodiyniki-vzhe-poobitsyali-pozhertvuvati-na-notr-dam-mayzhe-1-mlrd-yevro

ЗМІ: благодійники вже пообіцяли пожертвувати на Нотр-Дам майже 1 млрд євро

 • 8846 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. У перший день збору коштів на відновлення собору Паризької Богоматері було обіцяно майже 1 млрд євро пожертв. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання RTL.

"Майже мільярд євро пожертвувань вже обіцяно для порятунку Нотр-Даму", - відзначає видання.

Повідомляється, що, зокрема, у перший день збору, 16 квітня, громадяни та компанії через фонди пожертвували понад 136 млн євро на реставрацію собору.

Відомий французький архітектор Жан-Мішель Вільмотт повідомив, що на реставрацію згорілого собору потрібно 1 млрд євро, пише Le Figaro.

Окрім того, міністр культури Франції на своїй сторінці у Twitter розмістив посилання на чотири офіційних громадських фонди, через які приймаються пожертвування: la Fondation du Patrimoine ("Фонд спадщини"), la Fondation de France ("Фонд Франції"), la Fondation Notre-Dame de Paris ("Фонд Нотр-Даму") та Centre des monuments nationaux ("Центр національних пам’яток").

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що для відбудови Нотр-Даму відкриють збір коштів по всьому світу.

Французькі компанії планують виділити на реставрацію собору понад 600 млн євро

Як повідомляв УНН, при реконструкції Нотр-Дама в нагоді може стати комп'ютерна гра Assassin's Creed Unity.

Пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася ввечері 15 квітня, її вдалося повністю загасити лише вранці 16 квітня. Вогонь знищив весь шпиль, годинник і більшу частину покрівлі. Криміналісти, які працюють на місці пожежі в Соборі Богоматері, назвали ймовірну причину інциденту.

Українські Національні Новини

Новини Світу