zlivav-vorogu-dani-pro-zsu-u-syevyerodonetsku-suditimut-svyaschenika-upts-mp

Зливав ворогу дані про ЗСУ у Сєвєродонецьку: судитимуть священника УПЦ МП

 • 115921 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Священника Української православної церкви московського патріархату судитимуть за те, що він зливав російській армії дані про Збройні сили України у місті Сєвєродонецьк Луганської області. Про це інформує пресслужба Офісу Генерального прокурора, пише УНН.

Цитата

"Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно інформатора ворожих військ – священника УПЦ МП. Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України)", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Слідство встановило, що в середині квітня 2022 року священник збирав для представників російської армії інформацію про чисельність, дислокацію, техніку, а також озброєння ЗСУ у Сєвєродонецьку та у прилеглих до міста селах.

Дані агент росії передавав у вигляді текстових повідомлень через Телеграм. Отриману інформацію ворог використовував для визначення місцеперебування цілей.

Правоохоронці викрили та затримали священника наприкінці квітня. Наразі він перебуває під вартою. У його телефоні виявили переписку з представниками армії рф. Ворожому агенту загрожує 15 років позбавлення волі.

Доповнення

За матеріалами СБУ суд призначив 15 років в'язниці зраднику, який "охороняв" для росії захоплені мости у Запорізькій області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП