zirvaniy-terakt-kolishniy-boyovik-lnr-khotiv-likviduvati-kerivnika-naukovogo-institutu-kharkova

Зірваний теракт: колишній бойовик "ЛНР" хотів ліквідувати керівника наукового інституту Харкова

 • 20092 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Провідний фахівець з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ, якого планував ліквідувати у Сєвєродонецьку колишній бойовик "ЛНР", є керівником наукового інституту Харкова. Про це йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, громадянин України проходив військову службу у лавах так званої «народної міліції ЛНР» та з 2020 року був завербований співробітниками ФСБ РФ для виконання розвідувально-підривної діяльності на території України. З метою виконання завдання він через пособників намагався отримати таємну інформацію наукового інституту Харкова щодо новітньої військової техніки та програм розробок використання безпілотних літальних апаратів, однак одного з його спільників у лютому 2021 році було затримано. Продовжуючи свою протиправну діяльність, чоловік прибув з території РФ до міста Сєвєродонецька, де планував здійснити терористичний акт шляхом закладення саморобного вибухового пристрою, заздалегідь підготовленого кураторами ФСБ РФ, до автомобіля керівника інституту.

Що було раніше

Правоохоронці затримали громадянина в порядку ст. 208 КК України після закладення та спроби приведення в дію вибухівки. Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на вчинення терористичного акту (ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 258 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Як писав УНН, у Сєвєродонецьку, що на Луганщині, готували терористичний акт стосовно провідного фахівця з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ. Його планував ліквідувати колишній бойовик "ЛНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП