zhovti-zhileti-znovu-gotuyutsya-do-protestiv

"Жовті жилети" знову готуються до протестів

 • 7583 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. "Жовті жилети" офіційно планують у суботу провести два мітинги на Єлисейських Полях та перед мерією Парижу з нагоди восьмого дня мобілізації. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал BFM.

За словами учасників руху, обіцянок Еммануеля Макрона недостатньо для того, щоб заспокоїти протест. Вони офіційно оголосили біля префектури поліції у Парижі про два мітинги, які пройдуть у суботу, 5 січня. Перший мітинг почнеться з Єлисейських Полів і прямуватиме до Площі Біржі, яка знаходиться у 2-му окрузі столиці. Інший почнеться біля мерії Парижу і відправиться до Національної асамблеї.

Мобілізація "жовтих жилетів", яка протягом кількох тижнів спадала, знову може відновитися після гучного арешту Еріка Друе, лідера руху. Учасники руху закликають до посилення протистояння, поширюючи заклики до демонстрацій на Facebook. Вони планують мітинги на площі Трокадеро і площі Республіки, а також в інших частинах столиці, інформація про які, як йдеться у повідомленні, "з’явиться в останній момент". 

Раніше повідомлялося, що арешт лідера французьких протестів посилить протистояння "жовтих жилетів".

Українські Національні Новини

Новини Світу