zhiteli-kotedzhnogo-mistechka-opinilisya-v-zaruchnikakh-u-vlasnika-yak-ne-povtoriti-pomilki

Жителі котеджного містечка опинилися в "заручниках" у власника: як не повторити помилки

 • 28270 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Власники будинків в котеджному містечку "Северинівка" під Києвом запевняють, що їх обдурив забудовник і власник КМ, повідомляє УНН.

За словами глави "Національної Української Асоціації житла", мешканки цього котеджного містечка Діани Гранцевої, власник обіцяв передати комунальні мережі у спільну власність мешканців. Але замість цього, вони змушені платити йому за оренду і послуги.

"Нам довелося зіткнутися з опором з боку приватного забудовника. Він не просто закінчив будувати, а оформив мережі за наші гроші на себе. Щороку ми йому платимо близько 1 млн за оренду мереж, побудованих за наші гроші", - говорить глава Асоціації.

За її словами, головна помилка мешканців в тому, що вони повірили на слово власнику, який обіцяв передати їм комунальні мережі.

"Юридично, щоб підтвердити, що його вимоги не обґрунтовані, у нас повинні були бути документи, але заяву про те, що він передасть всі мережі громаді він зробив тільки в усній формі на загальних зборах", - пояснює Гранцева.

Тоді мешканці прийняли рішення інвестувати гроші у власну електролінію, яка не належатиме і буде експлуатуватися приватною особою.

"Єдиний вихід - це заплатити ще раз і провести лінію, яка буде на балансі обленерго", - вказує Гранцева.

За її словами, на реалізацію такого проекту вони витратили рік, щоб підготувати робочий проект, узгодити його з сільською радою та газовими службами.

Але вже 27 серпня, коли підрядна група приступила до початку виконання робіт, мешканці будинку зіткнулися з фізичним опором менеджменту власника котеджного містечка. Охорона, за яку платять все ті ж мешканці, фізично перешкоджала проведенню робіт.

Детальніше про те, з чим можуть зіткнутися жителі котеджних містечок, дивіться у відео.

Відзначимо, що власником КМ "Северинівка" є депутат Київради від "Батьківщини" Денис Москаль.

Українські Національні Новини

Суспільство