zhitel-rivnogo-torguvav-personalnimi-danimi

Житель Рівного торгував персональними даними

 • 7948 переглядiв

РІВНЕ-КИЇВ. 24 лютого. УНН. На продажі конфіденційних даних громадян піймали 30-річного жителя Рівного працівники протидії кіберзлочинам у Рівненській області. Про це проінформували у відділі комунікації управління НП у Рівненській області, повідомляє УНН.

На одному з інтернет-майданчиків поліцейські виявили пропозицію продажу баз даних із одного з державних реєстрів фізичних осіб, яка містить інформацію з обмеженим доступом.

Рівнянин за тисячу гривень пропонував базу відомостей про громадян України щодо місця, дати народження та адреси проживання. За результатами проведеного санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка було вилучено два ноутбуки, три носії інформації, п’ять мобільних телефонів, сім-картки та банківські картки, що підтверджують його злочинну діяльність.

Нині вирішується питання про повідомлення 30-річному рівнянину про підозру у вчиненому кримінальному правопорушенні за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в ЕОМ (електро́нна обчи́слювальна маши́на - ред.), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства) Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП