zgoriliy-budinok-prestarilikh-u-kharkovi-buv-privatnim-vzhe-ye-poperednya-prichina-pozhezhi-i-provadzhennya

Будинок для літніх людей у Харкові був приватним: вже є попередня причина пожежі і провадження

 • 22791 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Будинок для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 загиблими, був приватним пансіонатом для літніх людей “Золотий час”. Попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей. Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Facebook, передає УНН.

"Пожежа в приватному пансіонаті для літніх людей в Харкові — 15 загиблих. Трагедія сталася в приватному пансіонаті для літніх людей “Золотий час” в Холодногірському районі Харкова на вулиці Нижній Гиївській. Наразі пожежа локалізована. У вогні загинули, за даними на цю хвилину, 15 осіб. 11 людей постраждали", - повідомила Венедіктова.

З її слів, на місці події зараз керівник Харківської обласної прокуратури.

"Попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами. Харківською обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей - ч.2 ст. 270 КК України", - додала вона.

Нагадаємо, у Харкові триває ліквідація пожежі у двоповерховій будівлі, переобладнаній під будинок для літніх людей.

Як повідомляв УНН, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Через страшну пожежу в будинку для літніх людей у Харкові скликали позачергове засідання уряду.

Відзначимо, у 2016 році у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, в якій організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, під час пожежі загинуло 18 осіб.

Тоді власнику будинку для літніх людей у Літочках суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а керівництво держави обіцяло здійснити перевірки подібних закладів. І ось, “історія повторилася”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП