zelenskomu-ne-vdastsya-dosyagti-kompromisu-z-nimechchinoyu-stosovno-pivnichnogo-potoku-2-ekspert-nazvav-prichini

Зеленському не вдасться досягти компромісу з Німеччиною стосовно "Північного потоку-2": експерт назвав причини

 • 39709 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Президенту України Володимиру Зеленському не вдасться переконати Німеччину зупинити запуск "Північного потоку-2", а обговорення цього питання з німецьким канцлером Ангелою Меркель відбудеться в "ритуальному форматі". Про це журналісту УНН розповів політичний консультант Андрій Бодров.

Цитата:

"Якщо говорити про запуск, то мій прогноз про його ймовірність позитивний. Я думаю, що його запустять, і більш того, в обопільних інтересах Росії і Європи запустять і добудову другої нитки. Але сказати, що калібру України та її інтересів вистачить для того, щоб продавити будь-яку зупинку добудови або ж введення в експлуатацію - цього, звичайно, не буде", - заявив політконсультант.

Він зазначає, що зустріч з Меркель відбудеться "в абсолютно ритуальний характер". За словами Бодрова, Німеччина, "як завжди, заявить про глибоку занепокоєність цілою низкою наших проблем. Але при цьому чітко дасть зрозуміти те, що варто перестати виробляти геополітичні атаки проти проектів, пов'язаних з глибинними інтересами німецької, та й взагалі - західноєвропейської економіки".

Деталі

Для того, щоб Зеленський пред'являв аргументи на міжнародному рівні, на думку експерта, державі необхідно мати достатній калібр, суб'єктність, і ресурсністю, щоб впливати на чужі інтереси.

Експерт пояснює, що для західної Європи "Північний потік - 2" - питання політичної особи, оскільки та законодавча база, яку ухвалило щодо енергетичних проектів на своїй території Європейське співтовариство, вказує на водневу економіку. Водночас, Україна не може запропонувати проекти для водневої економіки, оскільки "наша труба будувалася під інший розмір молекули".

Цитата:

"Наша труба будувалася під інший розмір молекули. Молекула водню набагато менша, ніж молекула метану. Тому, якщо ми почнемо, як ми і намагалися розповідати, що ми теж хочемо качати через нашу трубу водень, то виробляючи його на території України, це закінчиться втратою до 40% в трубі", - зазначив Бодров.

Нагадаємо

Володимир Зеленський провів зустріч з кандидатом у канцлери ФРН, прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом, де обговорив російсько-український збройний конфлікт і "Північний потік-2". Президент України підкреслив, що його введення в експлуатацію становить пряму загрозу енергетичній безпеці країн ЄС.

Сьогодні Зеленський зустрічається з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Він заявив, що під час робочого візиту 12 липня в Німеччині має намір обговорити з канцлером ФРН Меркель тематику енергобезпеки в контексті будівництва магістрального газопроводу "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Політика