zelenskiy-zaluchennya-ssha-do-vregulyuvannya-konfliktu-na-donbasi-pitannya-peremovin

Зеленський: залучення США до врегулювання конфлікту на Донбасі - питання перемовин

 • 23408 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Залучення Сполучених Штатів Америки до врегулювання конфлікту на Донбасі - це питання перемовин. Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче, щоб США були залучені до переговорного процесу. Він планує обговорити це з лідерами США та Німеччини. Про це Глава держави повідомив під час брифінгу із канцлером Німеччини Ангелою Меркель,передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Щодо залучення Байдена до нормандського формату. Ми навіть не встигли про це говорити. Я хотів би, щоб США допомагали нам у питанні мирного врегулювання на Донбасі і деокупації наших територій. Це буде у Нормандському форматі, якщо учасники будуть "за", або це буде в іншому форматі. Це питання перемовин. У мене буде зустріч з Байденом, я також буду піднімати це питання", - заявив Зеленський.

Деталі

Зеленський наголосив, що наразі не встиг обговорити питання залучення США до врегулювання на Донбасі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, але це в планах його візиту до Берліну.

Додамо

Як зазначав раніше глава української делегації в тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук, участь Сполучених Штатів в Нормандському форматі переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі може вирішитися після візиту Президента України Володимира Зеленського в Вашингтон.

В той же час, держсекретар США Блінкен заявив, що Вашингтон готовий надати допомогу в підтримці мінського процесу по Україні, якщо цього буде хотіти, в тому числі, і Росія.

Українські Національні Новини

Політика