zelenskiy-u-toronto-poobitsyav-zakhischati-ukrayinsku-movu

Зеленський у Торонто пообіцяв захищати українську мову

 • 12550 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. У Конституції записано, що єдина державна мова в Україні – українська. Я як Президент, як гарант Конституції захищатиму українську мову, наш суверенітет і наш курс до Європи та НАТО. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

Як повідомили у прес-службі, Глава держави подякував українцям Канади за всебічну підтримку нашої країни.

“Дякую кожному з вас за те, що ви завжди підтримуєте незалежність, нашу територіальну цілісність. Волонтерську та соціальну справу, яку ви робите, важко переоцінити. Йдеться про підтримку України з початку російської агресії”, — наголосив Володимир Зеленський.

На території Канади проживають майже 1,4 мільйона українців, і це друга за чисельністю українська діаспора у світі.

Президент також акцентував на важливості підтримки української мови та євроатлантичного курсу нашої країни.

“У Конституції записано, що єдина державна мова в Україні — українська. Я як Президент, як гарант Конституції захищатиму українську мову, наш суверенітет і наш курс до Європи та НАТО”, — зазначив він.

Під час зустрічі було обговорено актуальні кроки, які може зробити українська влада, щоб створити кращі можливості для українців, котрі мешкають за кордоном, відвідувати та вільно працювати в Україні.

“Я хочу зробити так, щоб ви приїздили в Україну не в гості, а додому”, — підкреслив Президент.

Він закликав українську громаду Канади активно долучатися до побудови нової демократичної й заможної України.

Нагадаємо, Росія ініціює на 16 липня ще одне засідання РБ ООН щодо українського “мовного закону”.

Крім того, глава Офісу Президента України Андрій Богдан заявив ЗМІ, що допускає надання російській мові статусу регіональної в Донецькій і Луганській областях, якщо вони повернуться до складу України.

Українські Національні Новини

Політика