zelenskiy-rozpoviv-scho-vidbuvayetsya-na-deokupovanikh-teritoriyakh-pislya-zvilnennya

Зеленський розповів, що відбувається на деокупованих територіях після звільнення

 • 293996 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив, що після звільнення територій відразу до роботи приступають сапери, які розміновують деокуповані землі. Про це пише УНН.

Деталі

Зеленський повідомив, що перше й базове, що відбувається після деокупації територій – це розмінування. Окупанти залишають по собі тисячі мін і боєприпасів, що не розірвалися.

"Я часто чув оцінки, що очищення України від російських мін вимагатиме десятиліть часу. Ми не можемо стільки чекати. Ми повинні за роки зробити те, що десь іще у світі могло відбуватися десятиліттями після боїв"

Як зазначив Гарант, передусім розміновуються будинки, соціальні об’єкти, комунікації, дороги – увесь простір життя людей. Проте окупанти мінують усе: лінії електропередачі, будівлі підприємств, поля, ліси.

Цитата

"На піку мінного забруднення в Україні ми мали 300 тис. кв. км небезпечної для життя території... Тепер залишилося для розмінування близько 170 тис. кв. км. Зокрема це й у найскладніших місцях – там, де бойові дії ще тривають, там, де ворог ще додасть мінувань перед своїм відходом, як це зараз у Херсоні", - додав Зеленський.

Нагадаємо

Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив про звільнення ще 41 населеного пункту у Херсонській області.

Українські Національні Новини

Політика