zelenskiy-pro-skaletsku-u-nashiy-meditsini-smilivist-ne-mozhe-buti-odnorazovoyu-aktsiyeyu

Зеленський про Скалецьку: у нашій медицині сміливість не може бути одноразовою акцією

 • 17020 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Керівництву МОЗ потрібно мати сміливість і визнати, що багато хто не готовий до другого етапу медреформи 1 квітня. Про це заявив під час виступу в парламенті Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"Я розумію, що керівництву МОЗ дуже важко працювати з уламками медичної системи, яка їм залишилась у спадок. Складно підняти на ноги паціента, якому довгі роки замість нормального лікування давали пустишки та чай з ромашкою. Я дійсно дякую пані Скалецькій за те що залишилась з людьми у Нових Санжарах, я дякую їй за сміливість. Але у нашій медицині сміливість не може бути одноразовою акцією. Потрібно мати сміливість і визнати, що багато хто не готовий до другого етапу медреформи 1 квітня", - сказав Президент.

Зал зустрів ці слова оплесками.

"Майже щодня у нас протести у різних медичних закладах – люди бояться закриття лікарень, лікарні бояться звільнень, місцева влада іноді не готова брати на себе повноважень , не має достатньо фінансування тощо. Є великі питання до тарифів, медобладнання та дуже велике питання до кадрів", - зазначив Глава держави.

Нагадаємо, Зоряна Скалецька не збереже посаду міністра охорони здоров’я у новому складі уряду.

Українські Національні Новини

Політика